For bestilling og kundeservice - Ring oss på 21 55 40 00
For bestilling og kundeservice
Ring oss på 21 55 40 00

Rettferdig bruk policy - gjelder satellittbredbånd

Vi leverer våre satellittjenester via KA-Sat satellitten som eies av Eutelsat.

Eutelsat er kun underleverandør og har ingen knytning til våre sluttkunder. Som underleverandør er det likevel Eutelsat som står for den tekniske overvåkingen og driften av satellitten og håndteringen av datatrafikken som går via satellitten.

Bigblu Norge er ansvarlig for alle tjenester og service som er direkte knyttet til kundeforholdet, som fakturering, kundeservice, installasjon og logistikk.

Som de fleste bredbåndsnett, er Eutelsats KA-Sat-nettverk en tjeneste med en gitt mengde ressurser i form av kapasitet. Det betyr at tilgjengelig båndbredde må deles mellom alle brukere som befinner seg innenfor gitte geografiske områder, som benytter tjenesten samtidig på et gitt tidspunkt.

Eutelsat sitt mål er å sørge for at hver bruker får sin “rettferdige andel” av tilgjengelig kapasitet, samtidig som alle kunder skal få en god bredbåndsopplevelse. Hvis du forbruker mer enn din prioriterte datamengde i løpet av en måned, kan du regne med å oppleve at tjenesten ikke fungerer like bra, spesielt i trafikkintensive perioder av døgnet (typisk kveldstid), fordi brukere med lavere forbruk skal få sin “rettferdige andel” av tilgjengelig kapasitet. Du kan sjekke status på ditt forbruk og din forbindelse på Min side.

Eutelsat følger en policy for trafikkstyring for å unngå at enkeltbrukere av nettet forbruker en uforholdsmessig stor andel av tilgjengelig kapasitet. Deler av trafikkstyringen benyttes bare i trafikkintensive perioder, mens andre brukes generelt for at flertallet av brukere skal oppleve at tjenesten fungerer best mulig.

Trafikkstyring

Under normale forhold er det ikke nødvendig for Eutelsat å aktivere trafikkstyring. Selv om det er god kapasitet i nettet, er det likevel ikke uendelig med kapasitet, og derfor er det i blant nødvendig for Eutelsat å innføre en aktiv trafikkstyring. Tidvis er det derfor uunngåelig at nettet blir belastet til det ytterste, noe som krever en aktiv trafikkstyring for å balansere datatrafikken på en måte som gir best mulig brukeropplevelse for flertallet av brukerne.

I perioder med mye trafikk vil båndbreddekrevende applikasjoner og tjenester, som f.eks videostrømming og filnedlastning, bli påvirket mer enn andre. Resultatet av dette kan være at kvaliteten på videostrømming blir lavere og at det oppstår mer bufring enn vanlig.

Eutelsat sperrer ikke bevisst noen spesifikk type datatrafikk (med mindre det er spesifisert knytte til et gitt type abonnement), men kan stenge enkelte TCP/UDP porter og/eller protokoller som man med god grunn tror at kan representere en sikkerhetsrisiko.

Bigblu har byttet navn til Brdy.

Du finner kontaktinformasjon, produkter og priser på vår nye nettside.

Kontakt oss

Fyll ut skjemaet og vi ringer eller skriver til deg snarest. Ved å fylle ut dette skjema samtykker du til at bigblu Norge kan behandle dine personopplysninger (slettes senest innen 6 måneder). Les mer i vår personvernserklæring.