Tips for å forbedre bredbåndsopplevelsen

26th juni 2017

Selv om hastigheten på satellittbredbånd er bedre enn noen gang er det likevel mye du kan gjøre for å få en bedre bredbåndsopplevelse. Her er noen tips for å forbedre opplevelsen av hastighet og redusere unødvendig dataforbruk.

Fjern hindringer

Signalkvaliteten mellom satellitten og din parabol har mye å si for hvor bra tjenesten fungerer. Har du helt fri sikt mot himmelen i sydlig retning? Hvis det er busker eller trær som er i siktlinjen, bør du få fjernet disse.

Justering av parabol

For å få best mulig signal og kvalitet på tjenesten må parabolen være nøyaktig justert. Vi kan tilby hjelp av en tekniker om du har behov for det for å sikre at antenna er justert best mulig.

Avslutt programmer du ikke bruker

Mange applikasjoner benytter internettilkoblingen i bakgrunnen til å sende og motta data, som oppdateringer o.l. Vi anbefaler derfor at du avslutter alle programmer som du ikke bruker, for å unngå at disse er med å redusere hastigheten på din tilkobling.

Alternativ plassering av antenne

Hvis du har fulgt alle våre tips og likevel opplever treg forbindelse og dårlig signal kan det hende at antenna bør flyttes til en annen posisjon på huset for å få inn bedre signal. Ta kontakt med vår Kundeservice for å få hjelp til å sjekke signalkvalitet og vurdere alternativene.